Raad Assen razendsnel met behandeling begrotingen

Met twee hamerslagen keurde gemeenteraad van Assen donderdagavond een rits jaarrekeningen en begrotingen goed. Dit gebeurde op deze manier voor de eerste keer.

De gemeenteraad van Assen moet elk jaar talloze begrotingen en jaarverslagen van instanties lezen en beoordelen. Om de raad zo goed mogelijk te informeren kregen die instanties de kans om hun documenten toe te lichten tijdens een informatieavond. Raadsleden konden hen ook vragen stellen. Daardoor kon de bespreking van de stukken gisteren extra snel gaan.

GGD

Op de agenda stonden onder meer de jaarstukken van RUD (milieuwetgeving), GGD en Veiligheidsregio Drenthe. Vooral de stukken van GGD werden besproken. ,,We lazen dat er sprake is van gebrekkige informatievoorziening door het samenvoegen van systemen’’, zegt Kees Boonzaaijer van Stadspartij PLOP. ,,Dat doet ons vrezen.’’

Veilig Thuis Drenthe

Ook andere partijen uitten hun zorgen over met name Veilig Thuis Drenthe. In de begroting van GGD wordt hier nog met geen woord over gerept. Wethouder Harmke Vlieg: ,,Op dit moment wordt vol op gewerkt aan het verbeterplan. Ik begrijp de zorgen, maar binnen een half jaar willen we op alle punten een voldoende score. We houden jullie constant op de hoogte.’’

Ook Alescon, het Drents Archief, Recreatieschap Drenthe en de ISD kwamen aan de orde. ,,Het moet voor de tribune wel apart zijn, al die afkortingen achter elkaar’’, grapte burgemeester Marco Out.

Schouderklopjes

Met de schouderklopjes die de raadsleden elkaar gaven over deze nieuwe manier van werken werden de documenten van de instanties in amper een uur tijd afgewerkt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.