Raad Borger-Odoorn gematigd positief over samenwerking

Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen hebben de banden aangehaald. Maar menen alle drie gemeentes het wel zo serieus? Gaan de kosten niet boven het gewin?

Komt onze identiteit als plattelandsgemeente niet in het gedrang? Worden wij als kleinste gemeente als volwaardige partner beschouwd? Vragen die aan de orde waren tijdens de oriënterende raadsvergadering van Borger-Odoorn. In de discussie over Regionale Beleidsagenda voor Zuid-Oost Drenthe toonde de raad van Borger-Odoorn zich gematigd positief over de samenwerking van de BOCE-gemeenten. Na de gezamenlijke oriënterende raadsvergadering van de drie gemeentes in Noord-Sleen is het vertrouwen zeker niet gegroeid.

Het feit, dat Emmer raadsleden zich nauwelijks mengden in de discussie, deed met name bij Miranda Pathuis (Gemeentebelangen) twijfels rijzen of er wel een gezonde basis is voor samenwerking.

Burgemeester Jan Seton zei alle vertrouwen te hebben dat die basis er wel is. ,,In de samenwerking tussen de drie burgemeesters zag ik een soort balans. Ik heb niet het idee dat de grootte van de gemeente wat uitmaakt. Voor alle drie zit er belang in.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.