Raad De Wolden maakt punt van evenementen in Veeningen

De gemeenteraad van De Wolden heeft donderdagavond een punt gemaakt van de vergunning, die het college van B en W wil verstrekken aan het bestuur van Concours Hippique De Wolden. In de monumentale vip-hal, die sinds dit jaar op het concoursterrein in Veeningen staat, wil het bestuur ook andersoortige evenementen houden.

Omwonenden, ongeveer 20 gezinnen, maken zich grote zorgen. Zij vrezen overlast van de ruim 20 evenementen die het bestuur jaarlijks wil organiseren in de loods voor grote groepen mensen. Bovendien, zo stelde omwonende Arjen Kuindersma voorafgaand aan de raadsvergadering van donderdagavond, is door de gemeente toegezegd dat er alleen activiteiten de revue mogen passeren die gerelateerd zijn aan de paardensport. En, zo voegde hij eraan toe, heeft de provincie Drenthe als eis gesteld dat de hal alleen wordt gebruikt voor de ontvangst van gasten tijdens het concours hippique.

Albert Haar (D66) vroeg zich hardop af of het niet wethouder Jan ten Kate (Gemeentebelangen) was geweest die meermalen toezegde dat alleen CH-activiteiten in de hal mogen worden gehouden. Toezeggingen die de wethouder ook in een persoonlijk gesprek met hem zou hebben gedaan. Ook wilde hij weten of deze toezeggingen niet haaks staan op de bedoelde vergunning. Ten Kate zei dat het een ‘lastige vergunningaanvraag’ was, maar ontkende de toezeggingen. ,,Het college is niet bij de besprekingen tussen het bestuur en de omwonenden geweest. En ik dus ook niet.’’

Op initiatief van Jaap Wiechers (ChristenUnie) volgde een schorsing. Een lange schorsing. Na beraad kwam er een raadsbreed verzoek. De raad stelde bij monde van Haar vast dat de beoogde vergunning in strijd is met het bestemmingsplan en in strijd met de vergunning voor de bouw van de hal. Namens de raad riep hij het college op ervoor te zorgen dat het bestuur van CH De Wolden nogmaals in overleg treedt met de omwonenden ‘zonder de dreiging van de aangevraagde vergunning’. Aan dat verzoek gaf de wethouder gehoor.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.