Raad Noordenveld: onderhoud pleinen en wegen moet beter

Het onderhoud van wegen, pleinen en parken in Noordenveld moet beter. De gemeenteraad trekt daar dit jaar 50.000 euro extra voor uit en volgend jaar 2 ton.

Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota gisteravond nam de raad een motie van Gemeentebelangen aan over het beheer van de openbare ruimte. Bij de partij komen veel klachten binnen over het slechte onderhoud van pleinen en straten. ,,Inwoners geven aan dat het slechte onderhoud de kwaliteit en veiligheid van hun woongenot beïnvloedt. Ook heeft dat gevolgen voor de kwaliteit van winkelcentra in de dorpen en recreatieve activiteiten in Noordenveld.”

Wensenlijst

Het college van burgemeester en wethouders moet volgens de raad meer ambitie tonen voor het onderhoud van pleinen en wegen en het aanzien van de 26 dorpen in de gemeente. Tijdens dorpenrondes dit voorjaar gaven inwoners aan dit erg belangrijk te vinden. Daarom moeten de wensen en prioriteiten van de dorpsinwoners worden verzameld en beoordeeld. Dat moet resulteren in een lijst van meest noodzakelijk verbeteringen. Daarvoor wil de gemeenteraad dit jaar al 50.000 euro extra uittrekken en volgend jaar twee ton in de begroting opnemen.

Een ander knelpunt dat gisteravond aan de orde kwam was het groot onderhoud van het Molenduinbad in Norg. Het overdekte zwembad moet voor ruim een half miljoen euro worden opgeknapt. Ook krijgt het jaarlijks 80.000 euro extra voor de exploitatie van het bad. Veel fracties vinden dat veel geld en het zwembadbestuur zou meer kunnen doen om geld bijeen te brengen, zoals sponsoring en meer vrijwilligers inzetten. ,,Zeker als je dat afzet tegen de bijdrage aan stichting Landgoed Mensinge in Roden, die het met veel minder subsidie moet doen en heel veel vrijwilligers heeft”, aldus PvdA-fractievoorzitter Anne Doornbos. Wethouder Gerrit Alssema gaat dit bespreken met het zwembadbestuur.

Noordenveld kan vooruit om dé fietsgemeente van Nederland te worden, hiervoor is 250.000 euro beschikbaar.

Verder had de raad nog een meevaller voor de burgers van Noordenveld in petto. De onroerend zaakbelasting gaat volgend jaar niet met 2, maar met 1 procent omhoog.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.