Raad bezorgd over sluiting van jeugdsozen

De dreigende sluiting van jeugdsozen in de gemeente Tynaarlo leidt tot zorgen in de gemeenteraad. Daarmee is de maatregel nog niet afgewend.

Diverse fracties hebben gereageerd op de noodkreet van Gerard Eikelboom, inwoner van Donderen en vader. Hij vreest dat er voor de jongeren in Tynaarlo straks weinig meer te doen is en dat de jeugd overlast gaat veroorzaken. Stichting Trias, die de jeugdsozen exploiteert, moet per 1 januari 2017 bezuinigen. Hiertoe moeten de jeugdsozen dicht. Onlangs heeft Trias de huur van een paar panden al opgezegd, omdat dit uit contractueel oogpunt nodig is. De stap leidde er toe dat de kwestie weer in de publiciteit kwam.

,,Trias heeft er voor gekozen het geld niet in stenen, maar in activiteiten te steken’’, reageert fractieleider Koos Dijkstra van coalitiepartij PvdA. ,,Het is ons echter nog niet duidelijk hoe ze dat precies willen doen. We wachten dat eerst af voordat we tot een standpunt komen.’’

Terechte zorgen

Binnen de fracties van de ChristenUnie en Gemeentebelangen leven ook zorgen over de voorgenomen sluiting. Gemeentebelangen heeft echter nog geen standpunt ingenomen, de ChristenUnie wil geen beloften doen die ze achteraf niet kan waarmaken.

Leefbaar Tynaarlo vindt dat Eikelboom zich terecht zorgen maakt en stelt dat de sozen open moeten blijven. Zeker die in Donderen, stelt fractieleider Casper Kloos. Hij wil de gemeenteraad bij een van de begrotingsbesprekingen voorstellen hier ruimte voor te maken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.