Raad van State: Verkeersherrie na verdubbeling N34 bij Dalen is geen probleem

De Raad van State heeft woensdag definitief het Coevordense bestemmingsplan om de N34 te verdubbelen goedgekeurd.

In een einduitspraak oordeelt de Raad dat er geen onaanvaardbare geluidoverlast zal zijn bij een aantal woningen in Dalen.

Mogelijk toch geluidsschermen langs N34 bij Dalen
Lees verder

Eind vorig jaar nog droeg het bestuursrechtscollege de gemeente Coevorden op een nader onderzoek te doen naar de verwachte verkeersherrie na de verdubbeling van de provinciale weg. Daaruit kwam naar voren dat de geluidoverlast ter hoogte van twee woningen en een hondenfokkerij binnen landelijk aanvaardbare geluidsnormen blijven.

Tegenvaller

De uitspraak is een tegenvaller voor de bezwaarmakers Hutters en Witvers. Zij eisten de aanleg van extra geluidschermen ter hoogte van hun woningen. Witvers en Hutten hebben nog fikse kritiek geuit op het aanvullende geluidsonderzoek. Maar die veegt de Raad geheel van tafel. Zo heeft Hutten zelf geluidmetingen ter hoogte van zijn woning gedaan en daar kwam de herrie nu al, zonder verdubbeling al boven de 70 decibel uit.

De Raad stelt in de einduitspraak evenwel dat Huttens geluidmetingen ongeschikt zijn om bij de beoordeling van het geluidsonderzoek te betrekken. Er ontbreken gegevens onder welke (weers)omstandigheden en op welke tijdstippen is gemeten. Ook de vrees van Hutten dat de trillingshinder enorm toeneemt als de N34 straks nog maar op 28 in plaats van 42 meter van zijn woning ligt overtuigt de Raad niet.

,,Geef mij een ton en ik bouw zelf een geluidsscherm’’
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.