Raad wint vertrouwen Ter Borch met garanties

Als er structureel meer dan 6000 verkeersbewegingen zijn op de Borchsingel in Ter Borch nabij de scholen, dan moet het college maatregelen nemen.

Dat dwong de gemeenteraad van Tynaarlo dinsdagavond af met een amendement tijdens de raadsvergadering. Hierin staat dat de gemeente structureel het verkeer moet meten op zes punten in Ter Borch en deze informatie elke twee weken met de verkeerscommissie van de scholen, de bewonersvereniging en andere belangstellenden moet delen.

Als er structureel meer dan 6000 verkeersbewegingen zijn per dag of 250 per uur, moet het college onderzoek doen naar de oorzaken en de problemen aanpakken.

De raad diende eensgezind het amendement in en hoopt hiermee het vertrouwen van de wijk een beetje terug te verdienen. ,,Het wordt tijd voor duidelijkheid’’, aldus Oscar Rietkerk (raadslid GroenLinks). Dat lijkt gelukt. Marcel Dol van de bewonersvereniging sprak na de beslissing in tijdens de vergadering. ,,We zijn zeer tevreden met dit besluit en willen u bedanken.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.