Raadsleden: ander plan voor zwembad Emmen

Emmen moet bij de bouw voor het nieuwe overdekte zwembad kiezen voor een groter wedstrijdbad en een kleiner bad voor speciale doelgroepen.

Dit vindt niet alleen de plaatselijke zwemclub De Kikker, maar ook een aanzienlijk deel van de Emmer gemeenteraad. ,,Als het huidige voorstel niet verandert, dan ligt het voor de hand dat wij met een motie of een amendement komen’’, zegt Pascal Schrik van Wakker Emmen.

Raadslid Nynke Houwing (VVD) zegt teleurgesteld te zijn in verantwoordelijk wethouder Bouke Arends (PvdA). ,,Hij heeft de afgelopen maanden geen moeite gedaan om er met de zwemclub op een goede manier uit te komen. Gezien zijn jarenlange ervaring in de politiek had ik een andere houding verwacht.’’

Arends schotelt de raad in december hetzelfde voorstel voor als in september. Een bad bij het voetbalstadion met daarin een recreatiebad, een klein peuterbassin, een wedstrijdbad en een bad voor speciale doelgroepen. De laatste twee baden zijn in het plan elk 25 bij 15,4 meter, ofwel twee baden met elk zes banen.

De Kikker en de zwembond KNZB stellen dat zo’n bad te klein is voor aansprekende wedstrijden en dat een groter wedstrijdbad ook prima door bepaalde doelgroepen kan worden gebruikt. PvdA-voorman Raymond Wanders vindt dat Arends niets te verwijten valt. ,,De raad heeft de afgelopen maanden geen nieuwe kaders aangegeven of opdrachten verstrekt, ook bij de begroting niet. Ik snap de ophef niet.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.