Raadslid Coevorden stapt op bij 'slaapverwekkende' vergadering

Fractievoorzitter Laurent Zeegers van de VVD Coevorden stapte dinsdag op uit de commissievergadering. Zijn statement: ,,Het moet korter en bondiger’’.

Bent u voetballiefhebber?

,,Ja, ook een beetje.’’

U beende net voor acht uur weg. Had de Champions League ouverture van PSV tegen Atletico Madrid daar stiekem iets mee te maken?

,,Nee, hoor. Los van het feit dat niet PSV, maar Feyenoord mijn favoriete club is, deed ik dit om een statement te maken. We hebben met elkaar afspraken gemaakt om goed op de inhoud te discussiëren. Dan geeft het geen pas om tijdens het vragenuurtje zo’n uitgebreid exposé te geven op een vraag. Als het al zo slaapverwekkend begint, steekt dat bij mij.’’

Krimpprognoses voor Coevorden. Daar ging de eerste van ‘drie korte vragen’ van uw collega Janny IJpma (D66) over. De vraag stellen vergde al 58 seconden. Drieënhalve minuut later was uw geduld op, onderbrak u wethouder Johan Zwiers (BBC 2014) en dreigde naar huis te gaan. Is dat niet wat kort door de bocht?

,,Het artikel in Dagblad van het Noorden over krimp was best interessant, maar daar is zo’n vragenuurtje niet voor bedoeld. Wil je het daar een keer uitvoerig over hebben, hou dan een thema-avond. Het is de taak van de voorzitter het tempo erin te houden en te voorkomen dat andere onderwerpen ondersneeuwen, zoals nu de halfjaarrapportage waaruit blijkt dat Coevorden afstevent op een fors overschot.”

Zijn ellenlange beraadslagingen typerend voor Coevorden?

,,We worstelen er als gemeenteraad al lange tijd mee. Bij de algemene beschouwingen voor het zomerreces spraken we met elkaar af kort en bondig en goed op de inhoud te discussiëren. Om half één liep een wekker af, maar de voorzitter greep niet in. Dan wordt het lastig om als tandarts ’s ochtends om acht uur weer fris aan de stoel te staan.”

Wat hoopt u met deze actie te bereiken?

,,Er moet meer interactie en vuurwerk komen in het politieke debat. Wie nu wil interpelleren, moet haast wuiven om de aandacht van de voorzitter te trekken. Dit suddert al lange tijd. Binnenskamers heb ik het aangekaart, maar er gebeurt niets. Zie dit maar als een signaal.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.