Rabobanken fuseren tot Het Drentse Land

De Rabobanken Borger-Westerbork-Klenckeland en Zuidwest-Drenthe fuseren per 1 december. De nieuwe bank heet Het Drentse Land.

De nieuwe directievoorzitter Koen Ronner zegt dat de acht kantoren in Borger, Westerbork, Diever, Havelte, Sleen, Zuidwolde, Hollandscheveld en Hoogeveen blijven en de pinautomaten ook.

Vijf mensen verliezen door de fusie hun baan. „Directie en staf worden samengevoegd, daardoor zijn een aantal functies boventallig”, legt Ronner uit. Volgens hem heeft bijna iedereen alweer een nieuwe baan gevonden.

De locatie Borger gaat straks open op de dinsdagavond. ‘Hoogeveen’ deed dat eerder al. Hier komt ook het ‘hoofdkantoor’ van Het Drentse Land, omdat de meeste leden van staf en management daar zitten.

Volgens Ronner waren de fuserende banken te klein. „Ze zaten bij de tien kleinste van het land. Een heel kleine bank moet alles zelf doen. Nu zijn we ongeveer de nummer 49 (van 103 in totaal, red.) en kunnen we ons specialiseren.” De locatie Borger krijgt bijvoorbeeld een agrarische afdeling, die zich richt op boeren in bijna heel Drenthe.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.