Radio 2 maakt excuses voor 'Ruinerwold-grap' tijdens livestream Top 2000: 'Die is er langs geglipt'

Een oplettende kijker maakte een foto van het bericht en stuurde het naar Dumpert. Foto: Facebook Dumpert

NPO Radio 2 maakt excuses voor een bericht dat vrijdag op de livestream van de Top 2000 te zien was, waar iemand zich voordeed als de vader van het gezin dat in oktober werd aangetroffen in de boerderij in Ruinerwold. Volgens een woordvoerder wordt elk bericht gelezen, maar glipte deze boodschap er net doorheen.

Wie vrijdag naar de livestream van de Top 2000 zat te kijken, zal tijdens 'Tragedy' van de Bee Gees even in zijn ogen gewreven hebben. In het berichtenblok waar kijkers een boodschap kunnen achterlaten, stond ineens een bericht namens het 'Ruinerwold-gezin'.

Het nepbericht stelde dat het gezin voor de Top 2000 dit jaar niet de deur uit zou gaan. Getekend door Gerrit, doelend op de vader van het gezin, Gerrit Jan van D., die onder meer verdacht wordt van seksueel misbruik van twee van zijn kinderen.

'Had niet mogen gebeuren'

Overduidelijk een grap, maar desalniettemin trekt de radiozender het boetekleed aan. ,,Elk bericht wordt gescreend, en deze is er net tussendoor geglipt", zegt een woordvoerder. ,,Daarvoor willen wij onze excuses maken." Met hoe veel mensen Radio 2 de talloze berichten checkt, kon de woordvoerder niet zeggen. ,,Maar dit had niet mogen gebeuren."

Een oplettende kijker maakte een foto van het bericht, dat viraal ging op de Facebook-pagina van Dumpert .

menu