Reactie Treant op onrust over banenverlies: geen gedwongen ontslagen, zorg niet in knel

Personeel Treant ongerust over banenverlies.

De 93 ontslagen die gisteren zijn aangezegd bij de Treant -ziekenhuizen waren al eerder aangekondigd en er zijn geen gedwongen ontslagen bij.

Dat is de reactie van het bestuur van de zorggroep met ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal. Onder het personeel is opschudding ontstaan nadat gisteren op alle drie de locaties medewerkers een brief kregen over het vervallen van hun functie.

loading  

De reactie van Treant luidt: ,,Zoals we eerder dit jaar hebben aangekondigd, moeten we maatregelen nemen om de ziekenhuisgroep weer financieel gezond te maken. De eerste set van maatregelen heeft tot gevolg dat er 93 banen verdwijnen. Wij realiseren ons terdege wat de impact hiervan is voor onze medewerkers. Toch zijn deze stappen noodzakelijk om ook voor de lange termijn goede, bereikbare en betaalbare zorg te kunnen blijven bieden voor de inwoners van deze regio.''

,,Eerder gaven we al aan dat voor deze eerste set van maatregelen geen gedwongen ontslagen vallen. Vooralsnog kunnen we dit realiseren door natuurlijk verloop en herplaatsing. Tijdelijke contracten worden niet verlengd.’’

Ongeruste medewerkers geven aan dat op sommige verpleegafdelingen roosters in de knel komen doordat er mensen uit hun functie zijn gezet. Ook zouden diverse mensen overgeplaatst worden van de ziekenhuiszorg naar de verzorgingshuizen. Volgens de woordvoerder van het bestuur komt de zorgverlening niet in gevaar.

menu