Rechtbank: ontslag bijklussende politievrouw is terecht

De Politieacademie heeft medewerker Greet Elsinga terecht ontslagen, oordeelde de rechtbank in Groningen donderdag.

De vrouw is in 2014 ontslagen nadat aan het licht kwam dat ze als nevenverdienste recherchewerk deed voor de provincie Drenthe. Volgens de politieleiding was dit niet verenigbaar met haar baan bij de politieacademie. Bovendien zou zij niet haar chef niet goed over haar nevenactiviteiten hebben ingelicht toen die haar tijdens een telefoongesprek om opheldering vroeg over haar nevenactiviteiten.

De vrouw vocht haar ontslag aan. Het was haar managers volgens haar duidelijk dat ze naast haar werk trainingen gaf. Het recherchewerk bij de provincie lag volgens haar in het verlengde daarvan. Toch oordeelden de managers dat de vrouw dit particuliere recherchewerk niet mocht doen, omdat zij bij de politie nog steeds opsporingsbevoegdheid had. Dat ze niet duidelijk was geweest over haar nevenfuncties, maakte de zaak nog erger, oordeelde de politieleiding.

Volgens de rechtbank is het ontslag niet onevenredig aan de aard en de ernst van het plichtsverzuim. De vrouw was al sinds 1980 in dienst bij de politie en juist daarom had zij meteen opening van zaken moeten geven over haar bijbaan. De werkzaamheden waren inderdaad onverenigbaar met haar functie, besluit de rechtbank.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.