Voormalig rechtbankpresident Maria van de Schepop.

Rechtbankbestuur overweegt onderzoek naar angstcultuur

Voormalig rechtbankpresident Maria van de Schepop. Foto: Marcel van Kammen

Het bestuur van de Rechtbank Noord-Nederland noemt een onafhankelijk onderzoek naar de onrust binnen de organisatie een serieuze optie.

Dat laat het bestuur weten in een e-mail aan Dagblad van het Noorden . Vakbonden stellen dat sprake is van een angstcultuur bij de noordelijke fusierechtbank.

Het nieuws daarover kwam dinsdag naar buiten. ,,Het gerechtsbestuur toont zich bezorgd over de onrust in de organisatie en wil hierover zo spoedig mogelijk het gesprek aangaan”, schrijft het rechtbankbestuur na drie dagen van stilzwijgen.

Fusie

Volgens vakbonden is sprake van een angstcultuur binnen de rechtbank met locaties in Assen, Groningen en Leeuwarden. Onder meer het beëindigen van een kritische interne column van rechter Edzard van Weringh door het bestuur, het vervangen van de bedrijfsarts en het ontslaan van drie managementassistentes deed veel stof opwaaien. Dat meldde de juridische nieuwssite Mr. afgelopen dinsdag.

In het artikel van Mr. stelt rechtbankpresident Maria van de Schepop dat de onrust een gevolg is van de ingrijpende fusie van de drie rechtbanken in 2013. ,,Dat is veel te lang geleden om deze onrust daar aan te wijten”, reageert Marcel Smit van justitievakbond Juvox.

,,Allereerst wijzen wij erop dat alle rechtbanken die bestaan uit meerdere samengevoegde, voorheen zelfstandige rechtbanken met vraagstukken kampen die terug te voeren zijn op de fusie in 2013. De Rechtbank Noord-Nederland is de enige die bestaat uit drie voormalig zelfstandige gerechten en daarbij drie provincies omvat met historisch verschillende culturen en een sterke eigen identiteit. De impact van de fusie is daarom ook veel groter geweest”, reageert het bestuur vrijdag in de e-mail.

Botte leidinggevenden?

Als reden voor het vervangen van de bedrijfsarts, die bij het personeel zeer geliefd was, noemde Van de Schepop in het artikel van Mr. dat ‘een frisse blik nodig is om het krankzinnig hoge ziekteverzuim omlaag te brengen’. Met 10 procent is dat bij de noordelijke rechtbank hoger dan bij alle andere in Nederland. Volgens de bonden is het ziekteverzuim juist het gevolg van een onveilige werksfeer, die zou zijn veroorzaakt ‘door de botte bejegening door sommige leidinggevenden’.

,,Het gerechtsbestuur herkent zich niet in de aantijgingen”, staat in de mail van vrijdag. ,,In de meest recente jaarrapportage van de bedrijfsarts wordt geen relatie gelegd tussen ziekteverzuim en een ‘botte manier van werken’ binnen de rechtbank.” Hoe het kan dat het verzuim hoger is dan elders, is volgens het bestuur niet onderzocht.

‘Beter in gesprek’

Intern heeft het rechtbankbestuur laten weten dat het een blog wil beginnen op het interne netwerk Intro om op die manier van gedachten te wisselen met medewerkers. ,,Dat is maar een van de manieren”, mailt het bestuur. ,,Het is de bedoeling om meer en beter in gesprek te komen met de medewerkers. Uiteraard zullen wij met wat ons in die gesprekken gezegd wordt iets doen. Een nadere uitleg geven, zaken anders insteken, wedervragen stellen et cetera. Alles wat kan bijdragen aan het zijn van een goede rechtbank waar de medewerkers met plezier werken.”

Verder laat het bestuur weten dat het momenteel ‘intensief met elkaar’ in gesprek is. ,,Maandag zullen wij actief naar buiten treden.”

menu