Rechter: eigenaar mag TT Hall ontruimen + reactie

De TT Hall in Assen mag worden ontruimd. De rechter heeft eigenaar Libéma Vastgoed in het gelijk gesteld en vindt dat voldoende is bewezen dat Gerard Stamsnijder sinds maart 2016 geen huur meer betaalt.

Daardoor is de huurachterstand opgelopen tot ruim 1,7 miljoen euro. De huurovereenkomst is volgens de rechter hierdoor beëindigd. Het verweer van Stamsnijder dat hij al meer kosten maakte dan dat hij huur verschuldigd is hield geen stand, aldus de rechter.

De rechter vindt ontruiming terecht omdat Libéma de continuïteit van de exploitatie garandeert. Stamsnijder wilde de TT Hall van Libéma overnemen, maar de rechter vindt dat hij onvoldoende hard maakte dat hij daartoe in staat is.

‘Ik ben genaaid waar ik bij sta’

,,Ik ben genaaid waar ik bij sta’’, zegt Stamsnijder in een eerste reactie. ,,Ik heb 25 jaar in volste vertrouwen met die lui samengewerkt.’’ Hij houdt hoop en gaat ervan uit dat hij de TT Hall nog steeds kan kopen. ,,Binnen veertien dagen is de deal rond’’, zegt hij. ,,Het duurt wat langer omdat iedereen op vakantie is.’’

Stamsnijder bekijkt of hij nog in beroep kan of bezwaar maken. Of hij de komende dagen de spullen naar buiten rijdt - daar heeft hij naar eigen zeggen twee dagen voor nodig - weet Stamsnijder nog niet.

Later meer

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.