Rechter: stalkende ex-man lerares krijgt contactverbod

De rechter heeft een ex-partner van een lerares van christelijke basisschool De Eshorst in Beilen een contactverbod opgelegd. Hij mag een jaar lang geen contact zoeken met ouders, kinderen en medewerkers van de school.

Boete

Dat zegt Ger Vos van de Vereniging voor christelijk basis- en speciaal onderwijs in Noord- en Midden Drenthe. De school heeft vorige week een kort geding aangespannen. De school werd maandenlang geterroriseerd door de man die het niet kan verkroppen dat zijn huwelijk is stuk gelopen.

Bij overtreding van het contactverbod moet hij van de rechter 500 euro boete betalen tot een maximum van tienduizend euro. Dat staat volgens Vos in het vonnis. De school is blij met de uitspraak. Bij het kort geding donderdag was gevraagd om de man vast te zetten bij het overtreden van het contactverbod. Die maatregel, gijzeling genoemd, vond de rechter blijkbaar te ver gaan.

Mails en brieven

Volgens directeur Annemieke Westra van de Eshorst  heeft de man de school op een onaanvaardbare manier in de privékwestie betrokken. Ouders en medewerkers hebben de afgelopen maanden mails en brieven ontvangen waarin de lerares zwart wordt gemaakt. De inhoud van bepaalde brieven zijn als zo dreigend ervaren dat uiteindelijk de politie en de burgemeester van Midden-Drenthe zijn ingeschakeld.

,,Onze medewerkers en ouders van kinderen voelen zich nog steeds onveilig. Wij als school willen dat het stopt, zodat we ons weer bezig kunnen houden met onderwijs.” De man liet eerder desgevraagd weten dat hij vindt met zijn handelen volledig in zijn recht te staan. Hij was niet bij de rechtszaak aanwezig.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.