Rechter stuurt verslaafde fietsendief naar de kliniek

Een 36-jarige man uit Havelte is voor een serie diefstallen in Assen door de politierechter veroordeeld tot vijf maanden cel. De straf is geheel voorwaardelijk, de man moet zich dan wel klinisch laten behandelen aan zijn drugsverslaving. De Havelter is vanaf zijn twaalfde verslaafd.

Op roverspad

Om zijn verslaving te bekostigen, roofde hij bij het station in Assen vanaf vorig jaar maart een damesfiets en in dezelfde periode een container met ijzeren staven. In mei van dit jaar griste hij een kostbare telefoon uit de schappen van de Media Markt in Assen. Met de gloednieuwe telefoon in zijn jas, knipte hij tegenover de zaak een damesfiets los. Handhavers betrapten de man met het los geknipte slot in zijn hand.

Grote gaten

In juli van dit jaar ging het opnieuw mis. De dief sloop in de nacht over een hek bij een bedrijventerrein in Assen. In het hek knipte hij grote gaten. Door dat gat verdween de man met een gestolen scooter. Toen hij daarna bij een supermarkt een koffiezetapparaat weg wilde nemen, werd hij betrapt.

Veelpleger

De geroofde spullen bracht hij rechtstreeks naar de dealer. De verslaafde man heeft eerder een twee jaar durend behandeltraject voor veelplegers doorlopen, maar gaat telkens de fout weer in.

De Havelter is onlangs begonnen mijn een behandeling binnen de verslavingszorg. Die moet hij voortzetten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.