Reclameborden webcamseks weg bij kinderspeelplek

De reclameposters voor webcamseks die op borden bij kinderspeelplek Ballorig in Assen waren geplakt, zijn weggehaald door exploitant Clear Channel.

„Normaal bemoeien wij ons niet met de inhoud van de reclame als die aan alle voorwaarden voldoet”, zegt Ellen de Groot van Clear Channel, „maar in dit geval maken we een uitzondering.” Er waren bij het bedrijf meerdere klachten van inwoners binnengekomen.

„We kunnen ons de ophef wel voorstellen, omdat de borden bij een kinderspeelplek staan.” Op eigen initiatief heeft het bedrijf de posters vrijdagochtend bij Ballorig weggehaald. In de rest van Assen blijven de borden wel hangen.

Fractievoorzitter Bert Wienen van de ChristenUnie Assen, die donderdagavond bij het college van B en W bezwaar maakte tegen de reclameborden, is blij met de actie van Clear Channel. „Ik vind het een goede ontwikkeling dat ze de posters hebben weggehaald. We hebben duidelijk niet mis geschoten met ons bezwaar.”

Wethouder Ruud Wiersema (Stadspartij Plop) nodigde de raad donderdagavond uit om te praten over de fatsoensnormen van reclame. „Misschien kunnen we een structurele oplossing voor dit soort borden bedenken”, zei hij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.