Regen speelt evenementen in Drenthe en Groningen parten

De vele neerslag die vrijdag en zaterdag is gevallen, speelt verschillende evenementen in Drenthe en Groningen parten.

Uitmarkt in Emmen

Zo gaat een deel van het middagprogramma van de Uitmarkt in Emmen zaterdag niet door. De buitenactiviteiten, zoals de markt en het kidsplein, zijn in verband met het slechte weer afgelast. De marktkramen staan door de vele neerslag in het water.

,,Het weer is zo verschrikkelijk slecht en er is ook nog eens onweer voorspeld. Niet verantwoord'', zegt Greetje Kuipers van de organiserende stichting Uitmarkt Emmen.

Kuipers benadrukt dat de binnenprogrammering zaterdag wél door gaat. Het programma in de Grote Kerk, Loods 13 en de open dag in het Atlas Theater vinden dus gewoon doorgang.

Voor zaterdagavond zijn de weersvoorspellingen beter. ,,Dan pakken we de draad weer op met onze buitenactiviteiten'', zegt Kuipers.

Het festival met shantykoren gaat zondag vooralsnog gewoon door.

Dag van de Democratie in Veendam

In Veendam gaat in verband met de weersomstandigheden de Dag van de Democratie niet door. Het gemeentehuis is echter wel geopend voor rondleidingen.

Avondcorso in Frederiksoord

De avondcorso in Frederiksoord wordt verplaatst. Het evenement vindt normaal gesproken in De Tuinen plaats, maar vanwege de vele neerslag zijn de paden waarover de corsowagens moeten rijden onbegaanbaar. De avondcorso vindt daarom - net als de middagcorso in Frederiksoord - op de openbare weg plaats.

Grasbaanraces in Uithuizen

In Uithuizen gaan de internationale grasbaanraces zaterdagavond niet door. De baan is veel te nat om te kunnen racen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.