Renovatieplan Sportpark Noord-West in Beilen rond: ‘Handtekeningen en door!’

Met het zetten van handtekeningen onder de overeenkomst donderdagavond, kan de renovatie van Sportpark Noord-West na jaren gesteggel van start.

,,Als we rond april/mei beginnen kan er nog voor het nieuwe seizoen gevoetbald worden op kunstgras”, zegt sportwethouder Gerard Lohuis (CDA). Voetbalverenigingen c.v.v. Fit Boys en V.V. Beilen, samen goed voor zo’n 1200 leden, kampen al jaren met slechte drainage, waardoor wedstrijden en trainingen regelmatig moeten worden afgelast.

Binnenkort gaat het hele park op de schop. Er komt een nieuw kunstgrasveld. Ook worden de zes natuurgrasvelden, het parkeerterrein en de kleedkamers grondig aangepakt.

De overeenkomst kwam met de nodige moeite tot stand. December vorig jaar moest de gemeenteraad zich voor de tweede keer uitspreken over de herinrichtingsplannen, maar de geboden opties waren niet naar de zin van de gebruikers.

Amendement

Een meerderheid van de gemeenteraad stemde in met het amendement van de PvdA, waarbij de verenigingen de kans kregen hun alternatieve optie voor te leggen aan de leden. Ook wilden partijen duidelijkheid over de keuze voor zelfbeheer of huren van de accommodatie.

,,In januari hebben beide verenigingen de leden bij elkaar geroepen en die hebben gekozen”, vertelt Lambert Hoving, voorzitter van Stichting Sportpark Noord-West. Financiële afwegingen gaven de doorslag voor de keuze om te blijven bij zelfbeheer en de ligging van het kunstgrasveld.

Financiële keuze

De leden stemden in met de oorspronkelijke keuze van de gemeente. ,,We hadden dat graag anders gezien. Maar de keuze is gemaakt om de continuïteit van voetbal in Beilen te waarborgen”, stelt Hoving.

De gemeente ging mee met de vraag van de clubs naar een groter kunstgrasveld met niet-risicovolle (en duurdere) rubberinfill. De gemeente betaalt 75 procent van de kosten van het veld en de infill, de verenigingen betalen de rest en leggen 70.000 euro bij uit de reserves.

Het kostenplaatje voor de gemeente is rond de 1,5 miljoen euro. ,,Handtekeningen eronder en door!”, zegt Hoving. Hij schat dat de totale renovatie zo’n 2,5 jaar duurt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.