Reserveren voor concerten bij Café De Amer? Lees wat er dit jaar verandert in verband met corona

Café de Amer te Amen. Foto: DUNCAN WIJTING

Bezoekers van concerten bij cultureel café De Amer in Amen hebben het zich vast al afgevraagd: hoe kunnen zij in coronatijd kaarten bestellen? Één ding is zeker: het gaat anders dan in voorgaande jaren.

De Amer ziet af van de jaarlijkse inschrijfdag en geeft ook geen programmaboekje uit. In plaats daarvan komen er inschrijfweken en maakt iedereen die kaarten bestelt evenveel kans op een plek.

„Door de 1,5 meter-afstandsregel is het onzeker wanneer de geboekte concerten plaatsvinden. Je vindt dan ook geen data in het nieuwe programma”, zegt woordvoerder Patrick van Hees. ,,Zo kunnen we meebewegen met de corona-ontwikkelingen en het juiste moment kiezen voor ieder concert, binnen of buiten, in 2020, 2021 of desnoods in 2022.”

Programma is bekend op 15 augustus

In plaats van het traditionele programmaboekje komt er een digitaal overzicht van de artiesten, met een beschrijving, een foto en YouTube-link. „We maken het digitale bestand op 15 augustus openbaar. Het bestand is vanaf dan te vinden op de Facebookpagina en op de website van de Amer. Die dag start de inschrijving.”

Tot en met zondag 30 augustus kunnen inschrijfformulieren worden ingevuld. Van Hees: „Die liggen klaar in het café, dat deze maand van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 18.00 uur is geopend. Wil je liever op een moment komen dat het rustiger is? Dan raden we je aan op een woensdag of donderdag langs te komen. Per concert mogen per inschrijver vier kaarten worden gekocht. Het café is in augustus geopend van woensdag tot en met zondag.”

En wanneer weet je of je kaarten hebt?

Het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ geldt dit jaar niet. „Of je nu 15 of 30 augustus langskomt, iedereen maakt evenveel kans op een reservering. Na 30 augustus worden alle inschrijvingen verwerkt. Per e-mail worden de kaarten bevestigd. Mochten er voor bepaalde concerten meer inschrijvingen zijn dan beschikbare kaarten, dan wordt er geloot. Wie achter het net vist, komt op een reservelijst.”

menu