Restaurant De Oude Waag Drouwen wordt marktterrein

Café/restaurant De Oude Waag in Drouwen krijgt een nieuwe functie. Het terrein achter dit karakteristieke pand uit 1910 wordt klaar gemaakt voor markten en braderieën.

De nieuwe eigenaar Ronald Roffel (38) uit Oostwold organiseert vanaf zijn twintigste vlooien- en goederenmarkten, waaronder de Brinkmarkt in Annen. Het terrein achter De Oude Waag wordt vanaf 26 juni een vaste locatie voor deze evenementen.

In de buitenlucht

Roffel heeft al vele malen getekend voor de organisatie van markten en braderieën. Waaronder binnenevenementen in de Prins Bernardhoeve in Zuidlaren die op dit moment tegen vlakte gaat. De sloop is voor Roffel geen aderlating. Zijn voorkeur gaat uit naar buitenevenementen. ,,De binnenmarkten hebben vaak een vast karakter, ook doordat de spullen meestal blijven staan. De markten in de buitenlucht hebben juist een wisselende samenstelling van kraampjes en goederen. Daar komt het publiek op af”. De Brinkmarkt in Annen is daardoor haast te succesvol geworden. ,,Er werd teveel op de brink georganiseerd. Dit gaf overlast in de buurt. Om die reden is het aantal marktdagen binnen een seizoen teruggebracht van negen naar zeven”. Roffel zoekt sindsdien een vaste markt-locatie.

Eerste autobioscoop

Daarbij speelt ook dat Roffel de winkel John’s Secondhandshop in Drouwenermond heeft overgenomen. De reisafstand begint zwaar te drukken op Roffel en zijn gezin. ,,We zijn op zoek gegaan naar een woonruimte in de omgeving van Drouwenermond”, vertelt Roffel. De Oude Waag stond al een geruime tijd te koop. Hierin zag de man niet alleen een nieuw onderkomen voor zijn gezin, maar ook een vaste marktlocatie. Het terrein achter De Oude Waag in Drouwen is bijna vijf hectare groot. De locatie kreeg landelijke bekendheid doordat de voormalige eigenaar Hilbolling de eerste autobioscoop van Nederland daar vestigde. Vanaf 1969 tot 1994 vergaapten vooral tieners in auto’s vanaf de achterbanken zich aan ongecompliceerde films.

Met man en macht worden de restanten van het pretpark en de autobioscoop weggewerkt. Het terrein moet vlak zijn voor ongeveer driehonderd standhouders. Pal naast de markt komt een parkeerlocatie voor ruim zeshonderd auto’s. Een speciaal aangelegde weg zorgt voor de aan- en afvoer van alle wagens. ,,De bezoekers parkeren direct naast de markt. Geen gesjouw met de aankopen. En geen overlast in het dorp doordat wagens in de bermen worden geparkeerd”, belooft Roffel. Zondag 26 juni is de aftrap van de reeks van zes zondag-markten die tot 25 september achter De Oude Waag wordt gehouden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.