In het horecapand naast de bioscoop Kinepolis in Emmen komt een vestiging van Yankee Doodle, een restaurant met Amerikaans en Mexicaans eten. De opening staat in juni gepland. Het bedrijf is nu al te vinden in Assen en in de stad Groningen.

Food & Fun. Dat is volgens eigenaar Gunhar Koops (47) uit Valthermond in het kort het concept van Yankee Doodle. ,,We zijn in de eerste plaats een restaurant waar mensen lekker en onbeperkt eten. Maar daarnaast is er, voor de liefhebbers, entertainment. In Assen hebben we bijvoorbeeld ook twee escaperooms. Die komen niet in Emmen, maar wel is het mogelijk om straks in Emmen onder meer virtual realitygames te spelen of een pubquiz. Maar dat hoeft uiteraard natuurlijk niet. Wie alleen lekker wil eten, kan hier ook prima terecht. Onze gasten hebben de keus uit meer dan honderd gerechten en gerechtjes, die steeds bijbesteld kunnen worden.’’

Ook arrangementen. Uit eten en vervolgens naar de film

Yankee Doodle komt in Emmen in hetzelfde pand als Kinepolis. In het horecagedeelte van het witte gebouw langs de Frieslandroute was tot voor kort Japans restaurant Suwa gevestigd. Dit bedrijf besloot het huurcontract niet te verlengen.

loading

Koops was al langere tijd op zoek naar een geschikt pand om een Yankee Doodle in Emmen te openen en had al contacten met Kinepolis. In de Euroborg in de stad Groningen zijn beide bedrijven ook naast elkaar gevestigd. ,,Daar bieden we gezamenlijk arrangementen aan. Uit eten en vervolgens naar de film. Dat gaan we straks in Emmen ook doen’’, zegt Kinepolis-manager Caspar Kortekaas.

‘Emmen is en blijft een plaats met potentie’

Gunhar Koops werkt al sinds zijn veertiende in de horeca. Ruim zes jaar geleden werd hij eigenaar van Yankee Doodle aan de Borgstee in Assen. Vorig jaar gingen de deuren open van de vestiging in Groningen.

,,Dat was vlak voordat de coronacrisis in alle hevigheid toesloeg. Heel beroerd natuurlijk. Uiteraard hebben we hierdoor een klap opgelopen, maar als ondernemer wil ik ook vooruit blijven kijken. Emmen is en blijft een plaats met potentie en bovendien lijkt het erop dat binnen afzienbare tijd de restaurants weer open mogen. Daarom hebben mijn vrouw Anita en ik besloten om de plannen voor Emmen door te zetten.’’

loading

Wel gooit Koops het over een andere boeg. Geen buffetrestaurant meer, maar bediening aan tafel. ,,Dat gaan we ook doen in Assen en Groningen. Ik denk dat door corona veel mensen ook in de toekomst wat meer afstand van elkaar willen houden. Dat kun je beter waarborgen als je gasten aan tafel bedient. Bovendien vinden veel mensen dat ook heel prettig.’’

Verschillende delen, elk met een eigen sfeer

Op iedere tafel komt een tablet te liggen waarmee gasten gedurende twee uur lang steeds hun bestellingen door kunnen geven. ,,We maken bijna alles zelf, ook de sausen’’, zegt Koops, die in het bedrijf niet alleen samenwerkt met zijn vrouw Anita, maar ook met zijn zoons Aaron (19) en Stefan (17).

loading

Het restaurant in Emmen krijgt net als dat in Assen verschillende delen, elk met een eigen sfeer. In Emmen gaat het om Tennessee, Las Vegas, Mexico, New York en Hollywood. Ook komt er een speelhoek voor kinderen. De verbouw is in volle gang, net als de zoektocht naar personeel. ,,Als de coronaregels het toelaten om open te gaan, kunnen we in juni onze eerste gasten in Emmen verwelkomen’’, zegt Koops.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe