Restaurant in Wanneperveen dicht na meerdere coronabesmettingen

Ribhouse Big Texas aan de Veneweg in Wanneperveen. Foto: Martijn Bijzitter

Ribhouse Big Texas in Wanneperveen heeft noodgedwongen de deuren gesloten. Daartoe heeft de eigenaar besloten nadat eind vorige week het coronavirus is vastgesteld bij zijn in het restaurant werkzame vrouw en een medewerker. De Veiligheidsregio IJsselland bevestigt de coronauitbraak in Wanneperveen.

Naast de twee, die thuis in quarantaine zitten, is bij nog een inwoner van het dorp vastgesteld. Het is de vader van de restaurantmedewerker.  De GGD IJsselland is bezig is met het uitvoeren van een bron- en contactonderzoek. Dat richt zich volgens woordvoerste Karla Kuiperij ‘op de nauwe contacten van de positief geteste mensen’.

Gasten die de afgelopen tijd hebben gegeten bij Big Texas vallen daar niet onder. Ze worden ook niet benaderd. Maar, zo meldt Kuiperij, ze kunnen zich natuurlijk altijd melden bij de teststraten.

Bordje

Voor het raam van het restaurant aan de Veneweg hangt een bordje met de tekst ‘gesloten’. Op de website meldt het restaurant dat het is gesloten in verband met persoonlijke omstandigheden. Alle reserveringen zijn vervallen en ook afhalen is niet mogelijk.

Eigenaar Sadeghianpour bevestigt dat zijn vrouw en medewerker positief zijn getest, maar voegt er aan toe dat het goed met ze gaat. Hoe lang het restaurant gesloten blijft kan hij niet zeggen. ,,Maar de gezondheid staat voorop.’’ Hij zegt dat zijn vrouw besmet is geraakt via de medewerker, waarvan eerder de vader door het coronavirus is getroffen.

Koorts

Sadeghianpour laat weten dat zijn vrouw  kampte met hoofdpijn en de huisarts bij een regulier bezoek vervolgens ook koorts vaststelde. Daarop werd ze getest op corona en dat leidde tot een positieve uitslag. ,,Daar schrokken we best wel van, maar gelukkig heeft ze milde klachten. Ze is gewoon thuis.’’

De restauranteigenaar geeft aan dat in het restaurant voortdurend de veiligheidsvoorschriften in acht zijn genomen. Personeel droeg mondkapjes en handschoenen en hield zoveel mogelijk de anderhalve meter afstand tot gasten in acht.

Geen paniek

Burgemeester Rob Bats van Steenwijkerland zegt vrijdagavond op de hoogte te zijn gebracht van de coronagevallen in Wanneperveen. Volgens hem is na de positieve uitslag van de test alles gedaan wat er dan gedaan moet worden. De burgemeester zegt dat er geen enkele reden is voor paniek.  Hij is dan ook niet blij met opmerkingen op Twitter van Wim Schellekens, oud-hoofdinspecteur van de Inspectie Gezondheidszorg.

Die repte over ‘een ernstig signaal uit de regio Giethoorn in horeca’, die volgens Schellekens niet was gesloten. Ook stelde hij in zijn Tweet dat veel toeristen zich niet aan de coronamaatregelen houden. Bats daarover: ,,Er is geen reden om de mensen bang te maken. Natuurlijk, het is zomer, het is vakantie en er zijn veel mensen. Maar het gaat best goed. En als er ook maar enige twijfel is, grijp ik in, zoals ik dat ook aan het begin van de coronacrisis heb gedaan.’’

Er gelden in Giethoorn overigens nog steeds speciale maatregelen voor de bootverhuur en voor het fietsverkeer langs de dorpsgracht.

menu