Resto VanHarte opent buurtrestaurant in Zwiggelte

Zwiggelte krijgt een nieuw, bijzonder restaurant. Vanaf 19 april opent buurtrestaurant Resto VanHarte haar deuren in dorpshuis De Schuur.

Naoberschap

De insteek van het sociale buurtrestaurant is dat bewoners voor elkaar koken. ,,Totaal heb ik 22 vrijwilligers die helpen’’, vertelt horecamanager Jan Willem Vrieling. ,,Zij koken voor de andere dorpsbewoners. Hiermee willen we het naoberschap vergroten.

Naast het eten kan het ook zo zijn dat er een buurtprofessional of een wijkagent aanschuift om te praten over lokale problemen. Vrieling: ,,En we gaan thema-avonden organiseren.”

Driegangendiner

Resto VanHarte heeft totaal 34 locaties in heel het land. Zwiggelte wordt de derde eetgelegenheid in Drenthe. In 2014 werden er locaties in de Asser wijk Pittelo en het Noorderpark geopend. Laatstgenoemde is nu een pop-up restaurant.

Het restaurant is iedere dinsdag geopend. Op 12 april is de openingsavond, die een besloten karakter heeft. Vanaf de 19de kan iedereen aanschuiven. Het gezamenlijke diner begint om 18.30 uur. Voor 6 euro kunnen de dorpsbewoners genieten van een driegangendiner. Om een vorkje mee te prikken moet je wel eerst reserveren via de website van Resto VanHarte.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.