Retropop in Emmen breekt records

,,Dit was onze beste Retropop ooit. In één woord: fe-no-me-maal.'' Johan Lubbers van de organisatie kijkt met 'ongelooflijk veel trots' terug op het festival, dat zaterdag 17.500 mensen vermaakte op het terrein bij de Grote Rietplas in Emmen.

De 15e editie gaat de boeken in als de grootste tot dusver: 2500 bezoekers meer dan vorig jaar. Het weer was uitzonderlijk goed met rond middernacht nog een temperatuur van ruim 20 graden. En dat leidde weer tot een ander record. ,,Per bezoeker is er meer omgezet dan voorgaande jaren. Niet alleen bier en fris, maar er is ook onnoemelijk veel water verkocht. Bij de waterpunten konden mensen hun flesje overigens zelf weer vullen'', aldus Lubbers.

Waar de organisatie het trotst op is, is dat alles zonder noemenswaardige wanklanken verliep. ,,Geen ongeregeldheden, geen gewonden. Alleen werd hier en daar iemand onwel vanwege de warmte. Ook de aan- en afvoer van het publiek verliep zeer goed en rustig'', aldus Lubbers.

Fikse regenbuien waren er wel, maar niet boven het festivalterrein. Die kwamen ten zuiden van Emmen het land binnen en draaiden keurig om Retropop heen.
Volgend jaar weer groter? Lubbers: ,,Er is nog groei mogelijk, maar daar moeten we het nog eens rustig over hebben. Eerst opruimen, maar dat dien we ook graag.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.