Richard Korteland burgemeester Meppel

Richard Korteland uit Papendrecht moet de nieuwe burgemeester van Meppel worden. De 37-jarige VVD’er is de opvolger van Jan Westmaas (CDA).

De Meppeler gemeenteraad besloot hem voor te dragen.

Richard Korteland, die samenwoont en één kind heeft, is sinds 2010 wethouder in de gemeente Papendrecht. Daar is hij belast met de portefeuille middelen, Drechtsteden, economisch beleid en centrum. De raad ziet in hem een geschikte ambassadeur van Meppel en een netwerker die is gericht op wat het beste is voor de gemeente en haar omgeving.

De vertrouwenscommissie die zich de afgelopen maanden heeft beziggehouden met het zoeken van een geschikte opvolger van Jan Westmaas, omschrijft Korteland als een jonge tactvolle en strategische bestuurder. ‘Hij is toegankelijk, aanspreekbaar, heeft oog voor mensen en weet verbindingen te leggen’, zo zei voorzitter van de vertrouwenscommissie Frank Perquin. Richard Korteland wordt gezien als de energieke burgemeester, waar de gemeente Meppel naar op zoek was. Naar de functie van burgemeester van de gemeente Meppel hadden 43 mannen en 6 vrouwen gesolliciteerd.

De gemeenteraad van Meppel denkt dat met Richard Korteland een burgemeester wordt benoemd die een beeldbepalende rol kan spelen om de sterke positie van Meppel in de regio te continueren en uit te bouwen. De VVD’er die zijn politieke loopbaan als raadslid begon en in 2010 wethouder werd, heeft dat laten zien als bestuurder binnen de Drechtsteden regio.

De raad ziet in hem een geschikte ambassadeur van Meppel en een netwerker die is gericht op wat het beste is voor de gemeente en haar omgeving. Saillant detail is dat Papendrecht met landskampioen PKC net als Meppel met DOS’46, als korfbalgemeente geldt. In Papendrecht wordt getreurd over het vertrek van Korteland. ‘Een ondanks zijn jonge leeftijd, door de wol geverfde wethouder die financieel zeer goed onderlegd is. Een man met het juiste ‘fingerspitzengefühl’ voor het openbaar bestuur, zo zei VVD-voorzitter Marco de Haas.

Als de koning akkoord gaat met de voordracht, kan Richard Korteland in september 2016 aan de slag als burgemeester van Meppel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.