Rietplasloop boos: gemeente Emmen wil beveiligers

De organisatie van de Rietplasloop ligt in de clinch met de gemeente Emmen. Die heeft, krap een week voor het evenement, besloten dat er beveiliging moet komen en dat de tent van organisatie en horeca naar een andere plek moet.

Organisator Nico Dümmer snapt er niks van. ,,Ik heb altijd een zeer constructief overleg met de gemeente. We doen dit nu voor de zestiende keer, er is nooit iets aan de hand. Maar omdat er vanuit de tent een paar pilsjes worden verkocht aan dorstige deelnemers moet er nu opeens twee man beveiliging ingehuurd worden.’’

Ook moet Dümmer de grote tent, van waaruit de organisatie werkt maar ook de horeca een punt geeft, in een andere hoek worden geplaatst. Daardoor kan de zijkant niet meer als ingang worden gebruikt.

Irritatie Rietplasloop

De organisatie van de Rietplasloop is geïrriteerd. ,,Die tent staat al een paar jaar zo en dat leverde bij mij nooit klachten op. Eerst zegt de gemeente dat de tent over een fietspad staat, maar dat is niet zo; de tent staat er pal naast. Vervolgens krijg ik te horen dat klachten de reden zijn. Als ik vraag om welke klachten het dan gaat, zeggen ze: interne klachten.’’ Ik lees wel eens dat de communicatie van de gemeente naar de burger niet optimaal is; nou, hier heb je een voorbeeld.’’

De ergernis zit ‘m vooral in het feit dat de vergunningen begin dit jaar al aangevraagd zijn, zegt Dümmer, terwijl hij pas een dikke week van tevoren te horen kreeg dat er het een en ander moet veranderen. De Rietplasloop is aanstaande zondag en naar verwachting doen er zo’n 1800 lopers aan mee. In verband met de mogelijke hitte zijn er op het parcours van 5 kilometer twee waterpunten.

Gemeente stelt publiciteit niet op prijs

De gemeente Emmen zit met de kritiek in de maag. Deze krant stelde een groot aantal vragen, maar kreeg daarop geen serieus antwoord. In plaats daarvan belde een ambtenaar van de gemeente onmiddellijk met Dümmer om hem te vertellen dat de gemeente deze publiciteit niet op prijs stelt. Wel komt er woensdag een telefonisch onderhoud met de organisator. Het enige dat de gemeente via woordvoerder Ramona Vonsée kwijt wil is de volgende zin: ‘We vertrouwen erop dat het een mooi en veilig evenement wordt, net als voorgaande jaren’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.