Rij beuken veroorzaakt tweespalt in Odoorn

Vocht en schimmel in huis, gezondheidsklachten, een tuin zonder zon, bladoverlast, verstopte regenpijpen. Veroorzaakt door een rij flink uit de kluiten gewassen beuken aan de Andries Diepenbrugweg in Odoorn.

Het grootste deel van de bewoners aan de noordkant is het zat en de wanhoop nabij. Jarenlang al proberen zij de gemeente Borger-Odoorn zover te krijgen dat de bomen worden gekapt. Tot nu toe zonder resultaat. ,,Ik heb vanaf twaalf uur al geen zon meer in de tuin'', zegt Jantinus Mulder. Even verderop woont mevrouw Komduur-Grootjans (89) die sukkelt met reuma. ,,Drie vochtvreters krijgen het bij mij niet droog. Misschien beleef ik het nog dat die bomen worden gekapt.'' Weer een andere bewoner klaagt: ,,Bij mij zat schimmel aan de muur in de woonkamer.''

Wethouder Freek Buijtelaar zegt dat er op het gemeentehuis druk wordt gewerkt aan een concept plan van aanpak, dat nog deze zomer met alle omwonenden wordt besproken. ,,Ik begrijp de bezwaren. De woningen aan de noordkant staan wel erg dicht bij die beuken."

Foto: Google Maps

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.