Rijinstructeur Piet Gons uit Fluitenberg werd dinsdag op zijn 65ste verjaardag aangereden door twee mannen in een donkergroene Volkswagen cabrio. Een doelbewuste actie, stelt hij.

,,Ik ben heel erg geschrokken, verbijsterd en enorm teleurgesteld. Het was een doelbewuste actie. Toen ik op de grond lag, moesten de mannen hard lachen , vertelt Gons.

Aantal meters meegesleurd

De instructeur gaf een leerling aanwijzingen over het achteruitparkeren in een doodlopende weg aan de Ketelskamp. Hij stond op straat en werd gepasseerd door twee mannen in een cabrio. De bestuurder keerde aan het einde van de straat en reed terug. De rijinstructeur werd geraakt en een aantal meters meegesleurd.

Gons vertelt: ,,Toen de mannen de straat inkwamen rijden, reden ze mij al bijna aan. Je kon zien dat ze verkeerd waren gereden. Met de beste wil van de wereld stak ik mijn hand op. Ik wilde vragen of ze hun snelheid wilden minderen. Ook wilde ik helpen om hen de weg te wijzen. Zij dachten daar anders over en kwamen met een hoge snelheid op mij af. Toen ik eenmaal op de grond lag, stopten ze de auto. Ze keken, moesten hard lachen en gingen er weer vandoor.’’

In het ziekenhuis werd de jarige onderzocht en daaruit kwamen meerdere kneuzingen en schaafwonden naar voren. Ook heeft hij last van zijn heup en lies.

Wonder

Bij Erik Hattem, mede-eigenaar van Piet Gons rijopleidingen, zit de schrik er flink in. ,,Wanneer je de camerabeelden ziet, besef je pas met wat voor snelheid de bestuurder langs hem reed. Piet rolde wel drie keer over de grond. Het is een wonder dat hij het er nog zo van af heeft gebracht en ondanks zijn verwondingen toch weer aan het werk is gegaan’’, zegt Hattem.

Camerabeelden

De politie zegt camerabeelden te hebben van het ongeval en heeft een foto van de auto. „Eerst willen we de eigenaar de mogelijkheid geven zich te melden. Als dat niet gebeurt, zal een foto van de auto worden gedeeld via sociale media”, laat een politiewoordvoerder weten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe