Rijkswaterstaat plaatst snelheidslimiet op hectometerpaaltjes N33

Rijkswaterstaat heeft op de N33, de rijksweg van Zuidbroek naar Assen, hectometerbordjes met daarop de snelheidslimiet geplaatst. De maatregel is onderdeel van de campagne om het aantal snelheidsovertredingen op de weg terug te dringen.

De campagne, die op 27 mei van start ging, omvat het plaatsen van voorlichtingsborden langs de weg en een eigen website waarop tweewekelijks verslag wordt gedaan van de politiecontroles. Agenten controleren zowel on- als opvallend en maken daarbij onder meer gebruik van dashcams. Met de camera’s wordt het rijgedrag van de bestuurder vastgelegd, waarna de chauffeur er later mee geconfronteerd wordt. De ervaringen met deze manier van werken zijn erg positief, zegt Baudina Feenstra-Schaafsma, woordvoerster van Rijkswaterstaat.

De campagne is gestart omdat veel weggebruikers sinds het ombouwen van de N33 tot dubbelbaans weg veel te hard rijden. De campagne loopt nog tot het einde van het jaar. De effecten van de controles worden op een later moment bekendgemaakt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.