Rikus en Willy Sunderman koninklijk onderscheiden

Rikus en Willy Sunderman zijn beiden koninklijk onderscheiden. FOTO PETER WASSING

Ze waren - en zijn - onmisbaar voor toerfietsclub Noad: geen wonder dat het wielerpaar Sunderman uit Peize woensdagavond koninklijk werd onderscheiden.

Burgemeester Klaas Smid speldde zowel Rikus als Willy de versierselen op die horen bij Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde tijdens de clubavond van de toerfietsclub NOAD - voluit: Nooit Opholl'n, Altied Deurtrapp'n - in café Ensing in Peize.

NOAD
Zeg Rikus Sunderman (65), dan zeg je NOAD. Hij zet routes uit, regelt inschrijvers, verkeersregelaars en kantinepersoneel. Hij is ook nog secretaris. Kortom de spil binnen de fietsclub. En dan is Rikus ook nog actief voor de Ronde van Groningen, de Energiewachttour, Olympia's Tour en de Slag om Norg.

Sunderman is ook buiten het fietsen actief. Hij is coördinator van het ouderenvervoer in Noordenveld, organiseert met de gymnastiekclub de Kerstloop in Peize en hij was actief als voetbalscheidsrechter.

Altijd samen
,,Overal waar Rikus is, is Willy ook", zegt men bij NOAD. Willy Sunderman-Boelens (70) gaat waar haar man gaat. Ook zij zat in het bestuur van NOAD, voor de damesgroep en het maken en verspreiden van het clubblad. Het clubgebouw in Peize is nog steeds het domein van haar en haar man. Ze helpt Rikus bij de organisatie van toertochten in binnen- en buitenland, zoals naar Munster, Noorwegen en Polen.

Mevrouw Sunderman is daarnaast nog voorzitter en actief lid van het koor Volkszang Peize. Alle reden om niet alleen Rikus, maar ook Willy koninklijk te onderscheiden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe