Ringo Starr komt naar Bluesvillage Grolloo

Ringo Starr komt definitief naar het Holland International Blues Festival in Grolloo. De ex-Beatle treedt vrijdag 8 juni op met zijn All-Starr Band.

Dit maakte Ringo donderdag bekend op zijn website. „De Telegraaf belde mij ineens”, reageert Johan Derksen, één van de organisatoren. „Ik wist helemaal niet dat hij het al op zijn site had gezet. Maar hij komt dus.”

Maandag maakte Derksen bekend dat Walter Trout, King Solomon Hicks, Joe Bonamassa, Laurence Jones en Tommy Castro & The Pain Killers in juni naar het festival komen. Daarvan komen de eerste twee bands op vrijdag en de laatste drie op zaterdag. Ook meldde hij dat ze in ‘vergevorderde onderhandelingen’ waren met Ringo Starr & His All-Starr Band. Nu is het zeker dat de band, waarvan de bezetting sinds 1990 steeds wisselt, komt.

Heel bijzonder

Dat er straks een Beatle in de achtertuin van een dorpje met 700 inwoners staat, is wel heel bijzonder, zegt Derksen. „De Beatles zijn slechts één keer in Nederland geweest. Dat was in het Noord-Hollandse Blokker, in 1964. En Ringo Starr was toen ziek!”

Dinsdag is ook de kaartverkoop van het bluesfestival van start gegaan. „We hadden in drie dagen al 8300 kaarten verkocht”, vertelt Derksen. „Er zijn dus nog maar 1700 te koop. Dat is in het verleden nog nooit zo hard gegaan.”

Of dat door de (toen mogelijke) komst van Ringo Starr komt, of door Joe Bonamassa, leadingman in de blues, weet Derksen niet. „Ringo Starr spreekt een breder publiek aan. Hij is deze editie onze side-kick, want hij speelt geen echte blues. Vorig jaar hadden we die ook. Dat was The Magpie Salute, maar daar was ik niet zo tevreden over. Ik hoop dat de side-kick van dit jaar beter in de smaak valt.”

De organisatie gaat nu op zoek naar nog vier andere namen die aan de line-up kunnen worden toegevoegd. De bands die verder in de pijplijn zitten, zijn allemaal ‘echte bluesbands’.

Derksen heeft zelf ook al vijf kaartjes gekocht voor het festival. „Ook voor de kinderen en zo”, legt hij uit. „Ja, wij geven niks weg. We doen ook niet aan een gastenlijst en dat soort gelul. We zijn een beetje een vreemd gezelschap.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.