Roden heeft het beste terras van Drenthe

Het Wapen van Drenthe in Roden heeft volgens de Misset Horeca Terras Top 100 het beste terras van Drenthe. Mede-eigenaar Bart de Vries legt uit waarom.

Gefeliciteerd! Tevreden?

„Bedankt! Ja, dit resultaat is hartstikke leuk. We doen nu voor het tweede jaar mee en staan weer op de lijst, op nummer 57. Het is een groot compliment voor het personeel. Dat we dan ook nog de beste van Drenthe zijn is helemaal super. Het is alleen wel jammer dat we als het enige Drentse terras op de lijst staan. Ik weet dat er een paar hebben meegedaan, maar die hebben het blijkbaar niet gehaald.”

Wat maakt jullie terras zo populair?

„We regelen regelmatig trainingen voor het personeel. Terrastraining bijvoorbeeld, zodat je leert wat te doen als het druk is. Misschien is dat wel het geheim, dat we ons blijven ontwikkelen. Wij onderscheiden ons ook door goede service en vooral een stukje beleving. Mensen worden goed geholpen, we hebben een schoon terras en over het algemeen een goede presentatie.”

Hoe belangrijk is deze lijst?

„Het is in de eerste plaats een mooi compliment voor het personeel. Het zou natuurlijk jammer zijn als we niet op de lijst staan, maar het gaat gewoon door. Het is geen must. We krijgen wel veel positieve reacties en media-aandacht. Of het echt meer klandizie oplevert is moeilijk te zeggen. Vorig jaar kwamen er wel mensen uit Emmen en Hoogeveen speciaal naar ons om te kijken wat ons zo goed maakt.”

Hoe beland je op deze lijst?

„Je betaalt een bedrag om mee te doen, dan komt er sowieso één mystery shopper langs. Je weet nooit wanneer, dat maakt het leuk. Er blijven dan 125 terrassen over die door een undercover vakjury worden bezocht. Haar score telt voor 80 procent mee. Je krijgt altijd een adviesrapport, dat was vooral waarom we ons opgaven. Dat we toen ook de top 100 haalden, was mooi meegenomen.”

Staan jullie volgend jaar weer in de top 100?

„Ik denk dat we volgend jaar wel weer meedoen. Ik ga ervan uit dat we ook weer op de lijst staan, al is dat natuurlijk geen garantie. We doen in ieder geval niet hele andere dingen dit jaar.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.