Roden krijgt er een nieuwe peuterspeelzaal bij

In basisschool De Tandem komt een nieuwe peuterspeelzaal. De nieuwe locatie biedt plek aan 24 peuters. De uitbreiding is nodig vanwege de lange wachtlijst.

Momenteel staan 76 kinderen op de wachtlijst. Daarvan gaat per september een deel naar de nieuwe peuterspeelzaal die ‘t Stepje gaat heten. ,,De rest krijgt in de loop van het jaar een plek, als kinderen doorstromen naar de basisschool’’, zegt Leonie Schuiten, directeur van Stichting Peuterspeelzalen in Noordenveld (SPiN).

Subsidie

Twee jaar geleden was er ook een wachtlijst. Door de crisis kiezen ouders ervoor om hun kinderen naar een peuterspeelzaal te brengen in plaats van een kinderdagverblijf. Een trend die nog gaande is. Maar de wachtlijst groeit tegenwoordig sneller doordat er meer statushouders zijn die hun kroost aanmelden.

In 2015 sloot het SPiN een locatie in Roderesch vanwege het dalende geboortecijfer in die regio. In totaal telt Noordenveld met ‘t Stepje erbij weer negen speelzalen.

Het SPiN krijgt van de gemeente Noordenveld 4500 euro extra subsidie voor ‘t Stepje. Daarmee komt de totale subsidie voor 2016 op ruim 162.000 euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.