Roden krijgt treftuin bij Scheepstraschool

Achter de Scheepstraschool in Roden komt een ontmoetingstuin. Welzijn in Noordenveld (WiN) en Promens Care willen deze treftuin aanleggen.

De eerste stap naar de tuin is gezet. Het Oranjefonds heeft 25.000 euro geschonken. Hoe de tuin er uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Daar willen de initiatiefnemers de burgers bij betrekken. ,,Zij kunnen ideeën aanleveren. Het kan een moes- of pluktuin worden of er kan een jeu de boulesbaan of terras worden aangelegd, noem maar op ”, zegt Gerie Kleine van WiN.

De tuin gaat zo'n 2000 vierkante meter beslaan, inclusief de zijkanten van de school. Buurtbewoners en cliënten van Promens Care, dat in de Scheepstraschool aan de Schoolstraat onder meer gebruikt voor dagbesteding, kunnen in de tuin terecht. Maar ook de toekomstige bewoners van Het Gastenhuis, het nieuwe pand voor mensen met dementie dat achter de oude school komt.

Kleine hoopt dat de tuin nog dit jaar in gebruik te kunnen nemen. ,,Het moet gaan leven. Iedereen in Roden moet de tuin leren kennen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.