In twee weken tijd heeft een actie van de Jumbo in Roden 9.000 euro opgeleverd voor de plaatselijke horeca. ‘Een super gebaar’, zegt eigenaar Bart de Vries van hotel Het Wapen van Drenthe.

Het idee is afkomstig van supermarkteigenaar Jan Jansema van de Rôner Jumbo. ,,We moeten wat doen voor de horeca, die het hartstikke moeilijk heeft in de lockdown. Ik snap best dat het een druppel op de gloeiende plaat is, maar toch, alles wat we inzamelen is meegenomen.’’

Jansema besloot over twaalf horecazaken in Roden 5.000 euro te verdelen. Daarnaast mogen klanten van zijn winkel sinds 11 januari bij de kassa een voucher van een euro kopen om de lokale horeca te helpen. De actie loopt nog tot 22 februari en heeft al 9.000 euro opgeleverd.

,,Ik hoopte op tienduizend euro, maar daar zitten we al bijna op. Het loopt prima, er is veel animo om mee te doen. Ik heb mijn klanten ook al bedankt’’, aldus Jansema. Ook elders in Nederland, onder meer in Bodegraven, steunen Jumbosupers de plaatselijke horeca.

Gebaar

,,Het is een hartstikke mooie actie, we zijn echt blij met dit gebaar’’, zegt De Vries van Het Wapen van Drenthe. ,,Alles helpt.’’

Het beste voor de horeca zou natuurlijk een snel einde aan de lockdown zijn, zegt hij. ,,Als we weer open kunnen, wordt het snel beter. De grote vraag is natuurlijk wanneer dat is. Je weet nu niet hoe lang je het nog vol moet houden. Dat is heel moeilijk."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe