Roep om snelle aanpak klachten HUB-taxi

De HUB-taxi moet snel beter functioneren. De provincie Drenthe moet het functioneren ervan snel evalueren.

Dit verklaarde Statenlid Martin Kremers (CDA) woensdag tijdens een vergadering van Provinciale Staten. Hij stelde verantwoordelijk gedeputeerde kritische vragen naar aanleiding van dorpenvereniging BOKD. Die constateert dat de nieuwe voorziening niet functioneert. Gebruikers zouden de taxi’s moeilijk kunnen vinden.

‘Evalueren, en wel nu meteen’

,,Normaal evalueren we zo’n project na een jaar, ik vind dat het eerder moet. Eigenlijk nu meteen’’, aldus Kremers.

Gedeputeerde Brink erkent het probleem van de vindbaarheid en wil snel om tafel met het bureau Publiek Vervoer, dat de HUB-taxi regelt. Deze voorziening vervangt de belbus en de regiotaxi. De taxi brengt passagiers vanuit dun bevolkte gebieden naar een knooppunt voor openbaar vervoer, van waar ze dus verder kunnen reizen.

Tijd nodig

Brink zegt, afgezien van de vindbaarheid, niet het beeld te hebben dat de HUB-taxi helemaal niet functioneert. De vindbaarheid moet snel verbeteren, maar het vergt tijd om andere problemen op te lossen. ,,We zijn daar over in gesprek met Publiek Vervoer.’’

Een klacht is ook de prijs die aan de HUB-taxi hangt. Volgens Brink is die duurder dan de belbus, maar net zo duur als de regiotaxi.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.