Vliegtuig maakt voorzorgslanding op Groningen Airport Eelde na rookontwikkeling in de cabine

Het toestel dat dinsdag een voorzorgslanding op Groningen Airport Eelde maakte. Foto: Van Oost Media

Een middelgroot vliegtuig met plaats voor maximaal 55 personen heeft dinsdagochtend een voorzorgslanding gemaakt op Groningen Airport Eelde.

Het toestel arriveerde maandagavond op de luchthaven en zou dinsdag vertrekken naar Stockholm. Volgens havenmeester Onno de Jong gaat het om een toestel voor medische vluchten, geschikt voor patiëntenvervoer.

Toen het vliegtuig dinsdagochtend weer opsteeg vanaf Eelde waren alleen vier man personeel aan boord. Kort na het opstijgen werd rook in de cabine ontdekt. Het vliegtuig is daarom meteen teruggekeerd, kon veilig landen en zelfstandig terugtaxieën.

Al snel duidelijk dat het wel meeviel

,,Daarna traden de protocollen in werking”, vertelt De Jong. Hulpdiensten werden gealarmeerd en het overige vliegverkeer stilgelegd. Al snel was duidelijk dat het wel meeviel. ,,Bij de landing was het al onder controle. De brandweer heeft het vliegtuig geïnspecteerd maar nog niks gevonden”, zegt de Jong.

Nader onderzoek moet uitwijzen of het vliegtuig zijn weg kan vervolgen. Het personeel is opgevangen in de kantoorruimtes van het vliegveld. Op vakantiegangers heeft deze maatregel vandaag geen invloed: dinsdagavond vertrekt alleen een vliegtuig naar Londen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu