Roswinkel vreest voor eind dorpsvereniging

Plaatselijk Belang Roswinkel dreigt ten onder te gaan aan een gebrek aan bestuursleden. Momenteel telt het bestuur van deze belangenclub nog zes personen. Bij de jaarvergadering op 13 januari stappen twee van hen, Els Bergman en Heinrich Boekelo, op.

,,De statuten schrijven voor dat we minimaal vijf bestuursleden moeten hebben. Komen er geen nieuwe bestuursleden bij, dan zal Plaatselijk Belang genoodzaakt zijn zich op te heffen'', zegt voorzitter Henny Hoiting, die zelf vanwege een verhuizing in januari 2017 haar functie neer gaat leggen.

Het bestuur heeft een oproep geplaatst in de dorpskrant en formulieren verspreid in het dorp. Ook zijn de besturen van andere in Roswinkel actieve verenigingen bijeengeroepen.

,,We hopen dat dit zoden aan de dijk gaat zetten. Persoonlijk zou ik het zeer toejuichen als ook veertigers zich aanmelden. Een beetje verjonging is nooit weg'', zegt Hoiting. Inwoners is gevraagd om voor 31 december te reageren. Plaatselijk Belang is een zogeheten erkende overlegpartner van de gemeente Emmen. Zij krijgt een budget voor maatregelen om de leefbaarheid van Roswinkel te vergroten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.