Rotonde moet oversteek Klinkenvlier Coevorden veiliger maken

De toegang tot het Coevorder sportpark Klinkenvlier wordt veiliger gemaakt met een rotonde.

Dat blijkt uit een ontwerp dat de provincie Drenthe samen met de gemeente Coevorden, wijkvereniging Ossehaar en sportverenigingen heeft gemaakt.

In het plan worden de aansluitingen op de Rondweg aangepakt en wordt de ontsluiting van het sportpark beter herkenbaar. Wijkvereniging Ossehaar en de sportverenigingen op het sportpark vragen al langere tijd aandacht voor de oversteek. Het plan is een eerste stap om gezamenlijk de verkeersveiligheid rond het sportpark te verbeteren.

Het ontwerp voorziet in de aanleg van twee rotondes bij de op- en afritten van de Rondweg (N382) op de Europaweg (N863). Fietsers krijgen door de rotonde een veiligere oversteek; auto’s hebben minder snelheid en fietsers kunnen in gedeelten oversteken. De rotonde aan de zijde van sportpark De Klinkenvlier krijgt een vijfde poot waarop het sportpark herkenbaar wordt ontsloten. De huidige aansluiting van het sportpark op de Europaweg verdwijnt.

De sportverenigingen nemen zelf het initiatief, in samenwerking met de gemeente Coevorden, om de exacte ontsluiting op het sportpark verder vorm te geven. Dat gebeurt in overleg met gebruikers en de directe omgeving. Ook de verkeersstructuur op het sportpark wordt verder besproken.

Het eerste ontwerpplan van de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden is positief ontvangen door gebruikers van sportpark De Klinkenvlier en de directe woonomgeving. Gedeputeerde Henk Brink juicht het gezamenlijke initiatief toe: ,,Wij zorgen voor een veilige hoofdinfrastructuur, waarbij op slimme wijze de oversteek voor de fietsers wordt gecombineerd met de inrit voor sportpark De Klinkenvlier. Een mooie aanzet om het sportpark zelf ook opnieuw in te richten wat betreft de verkeersstructuur.”

Ook wethouder Jeroen Huizing is tevreden: ,,Ik ben heel blij dat het een gezamenlijk plan is van alle partijen, waarbij juist de verenigingen en gebruikers van het sportpark een belangrijke rol hebben gehad.’’

De plannen worden toegelicht tijdens een inloop op 19 april van 16 uur tot 20 uur in de sportkantine van CSVC in Coevorden. De gemeente Coevorden financiert mee in het plan. De totale kosten zijn afhankelijk van de verdere uitwerking. Het streven is om de plannen in 2017 uit te voeren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.