Ruim 12.000 euro opgehaald met veiling voor noodlijdende horeca in Coevorden

Foto: Shutterstock

De online-veiling die woensdagavond werd georganiseerd om de horeca in Coevorden een steuntje in de rug te geven, heeft in totaal 12.045 euro opgeleverd.

Dat maakte de organisatie in een Facebook-post bekend. De veiling was een initiatief van Coevordenaren Albert Lubbelinkhof en Raimond Rolleman. Mensen konden bieden op verschillende ‘kavels’ waar lokale ondernemers verschillende producten aanboden.

Met de veiling zelf werd in totaal 6.022,50 euro opgehaald. Lubbelinkhof kreeg de dag erna een aangename verrassing toen hij werd gebeld door een ondernemer uit Coevorden. „Hij vond de veiling zo’n mooi initiatief dat hij de opbrengst wel wilde verdubbelen. Daar sloeg ik stil van. Het was echt een kippenvelmoment en een prachtig gebaar!”

Inzamelactie

Naast de online veiling heeft Lubbelinkhof ook een inzamelactie opgezet via het platform GoFundMe . ‘Als voormalig café-eigenaar uit Coevorden gaat de benarde situatie rondom het Corona gebeuren mij erg aan het hart, vooral voor de horeca in mijn geboortestad Coevorden’, meldt Lubbelinkhof. „Hopelijk doneren nog wat meer mensen zodat de opbrengst nog hoger wordt en de ondernemers wat beter het nieuwe jaar ingaan.”

Inmiddels is bijna 4.000 euro opgehaald. ‘Dit geld is echt nodig zodat de horeca in Coevorden kan overleven en straks weer open kan gaan.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe