Ruim 130 Drenten wisselen een dagje van baan

In de week van 3 tot en met 7 oktober werken ruim 130 Drenten een dagje ergens anders. Ze doen dat tijdens de eerste editie van de Week van de Uitwisseling, een evenement dat woningcorportatie Domesta in het leven heeft geroepen.

„De man van een collega werkt bij een bedrijf waar ze al zo’n uitwisselingsproject hebben. Dat leek ons ook wel wat en iedereen was er enthousiast over”, vertelt Alice Hulleman van Domesta. „Het idee is dat werknemers eens kunnen kijken hoe mensen elders te werk gaan en daar hun eigen kennis kunnen inbrengen. Maar ze kunnen natuurlijk ook inspiratie opdoen. Ikzelf ga een dagje naar de communicatie-afdeling van de Rabobank, kom te kijken hoe het daar gaat.”

De deelnemende bedrijven geven zelf invulling aan de dag (of het dagdeel). Ze kunnen bijvoorbeeld workshops organiseren, of de ‘nieuwe’ werknemers gewoon een dagje mee laten lopen. In totaal doen dertien bedrijven mee aan het initiatief, waaronder Domesta, gemeente Emmen en de Rabobank.

Met 130 deelnemers beschouwt Domesta de eerste editie van Week van de Uitwisseling als een potentievol begin. „We hadden gezegd dat we tevreden zijn als er gemiddeld vijf werknemers per bedrijf meedoen. Dat hebben we flink overschreden”, zegt Hulleman. Of het evenement een vervolg krijgt, hangt af van de reacties. „We zijn benieuwd hoe het gaat. We hopen dat de werknemers en de bedrijven ook enthousiast reageren.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.