Ruim 250 leerlingen op school voor omgekomen Lonneke

Ongeveer 250 leerlingen van de scholengemeenschap Vincent van Gogh in Assen waren maandagmiddag op school aanwezig om stil te staan bij het overlijden van Lonneke Mulderij (16).

De middelbare scholiere overleed vrijdagavond in het ziekenhuis, nadat ze op haar fiets was aangereden door een auto. Dat gebeurde op oversteek van de Smetanalaan en de Groningerstraat in Assen. Bij de kruising liggen bloemen, kaarsen en knuffels voor Lonneke.

De school besloot ondanks de kerstvakantie de deuren te openen voor leerlingen die behoefte hadden bij elkaar te komen. ,,Ze zochten steun bij elkaar en huilden samen”, zegt directeur Bert Oosting van de havo-vwo afdeling. Behalve leerlingen waren ook ouders naar de school gegaan. De ouders van Lonneke waren eveneens aanwezig.

Lonneke Mulderij zou dit jaar eindexamen doen voor havo. Oosting: ,,We hebben een lokaal als stilteruimte ingericht met een foto van Lonneke. Leerlingen kunnen er een kaarsje branden, een kaartje schrijven en over Lonneke praten. De school was vandaag een ontmoetingplek.”

Vanwege Lonneke's dood is de Top2000-kerkdienst in Assen op zondag 27 december afgelast. Lonneke is de dochter van een van de bandleden van No More Waiting die aan de dienst zou meewerken.

Donderdag is er een kerkdienst in de Adventskerk in Assen waar afscheid genomen wordt van Lonneke. Daarna wordt ze in besloten kring gecremeerd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.