Ruim 475.000 euro voor wijk- en dorpsverenigingen in gemeente Emmen

Foto: Archief DvhN

De gemeente Emmen trekt de komende drie jaar 476.563 euro per jaar uit voor wijk- en dorpsverenigingen. Met het geld kunnen zij de leefbaarheid van hun dorp of wijk verbeteren.

Het bedrag wordt verdeeld onder 35 verenigingen. Omdat de gemeente Emmen moet bezuinigen is er 25.000 euro minder beschikbaar dan de afgelopen drie jaren. In de eerste instantie was het de bedoeling dat er 100.000 euro minder naar de verengingen zou gaan, maar volgens de gemeente hebben de besturen tijdens een inspraakavond succesvol pleidooi gehouden om de extra bezuinigingen niet door te laten gaan.

‘Deze vrijwilligers zijn de oren en ogen van de dorpen en wijken. Zij zijn een belangrijke gesprekspartner van de gemeente en voeren veel plannen uit samen met inwoners. We willen hen daarbij helpen door voldoende geld beschikbaar te stellen’, aldus burgemeester Eric van Oosterhout.

Budget niet opgemaakt

Door toedoen van het coronavirus hebben de verenigingen het afgelopen jaar weinig bijeenkomsten kunnen organiseren met inwoners om projecten te bedenken en uit te voeren. Het beschikbare budget van 2020 is daardoor niet opgemaakt. De gemeente Emmen geeft de besturen negen maanden extra tijd om dit alsnog te doen. Later in het jaar evalueert de gemeente of dit besluit redelijk is.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe