Run op kaarten voor muziektheaterspektakel op landgoed De Klencke verwacht

Troubadour Quinten Querido en Jan Kruimink (links) geven al wat uit De Toorn van Thunaer prijs. Foto Jan Anninga

,,Wees er snel bij, want het kon wel eens hard gaan.’’ Dat advies gaf wethouder Jeroen Huizing zaterdagmiddag bij de start van de kaartverkoop voor De Toorn van Thunaer .

Het was met zo’n titel natuurlijk de goden verzoeken. Dondergod Thunaer liet zich gelden bij MFC De Brink in Sleen, waar de aftrap was. Niet in de vorm van donder overigens, maar wel met felle hagelbuien.

Per avond 780 toeschouwers

Het muziektheaterspektakel wordt in september vijf avonden opgevoerd op landgoed De Klencke in Oosterhesselen. Per avond is er plek voor 780 toeschouwers. Harm Dijkstra schreef het stuk, dat zich in 1419 afspeelt in de omgeving van Sleen, Oosterhesselen en Zweeloo. Jan Kruimink tekende voor de muziek.

Troubadour uit Pruisen

Als voorproefje werd zaterdag al een tip van de sluier opgelicht, met een optreden van troubadour Quinten Querido. Uit Pruisen, zo aan het accent te horen.

Dat smaakte het publiek naar meer. ,,Nog even geduld’’, zei Dijkstra. ,,Maar om alvast wat in de stemming te komen hebben we wel een wandel- en een fietsroute uitgezet, langs allerlei historische plekken die min of meer een link hebben met het stuk. De routes zijn samen te koop voor in totaal 5 euro. Geen geld, want je hebt voor 50 euro plezier.’’

Buiten repeteren

Vervolgens was het voor het grootste deel van de toehoorders repeteren geblazen, want zowat iedereen in het publiek heeft een rol in het stuk. De repetities konden zoals gepland gewoon buiten doorgaan, want Thunaer had blijkbaar de benen genomen: de zon brak alsnog door. Al hoopt Dijkstra in september op snikheet weer, in plaats van winterkou.

menu