Run op zonneparken in Borger-Odoorn

Wie in Borger-Odoorn plannen heeft voor een grootschalig zonnepark, krijgt voor 2018 bij de gemeente nul op het rekest.

Twee initiatiefnemers hebben een plan ingediend. Ter hoogte van de Nieuwe Dijk tussen Exloo en 1e Exloërmond is een park met zonnepanelen voorzien van 60 hectare, bij Buinerveen aan de Paardetangerdijk komt er een park van 30 hectare. Daarmee is voor 2018 de limiet bereikt op basis van het door de gemeenteraad vastgestelde beleidsplan Zonneoogst.

Jaarlijks mogen er niet meer dan twee grootschalige parken van maximaal 60 hectare en tien kleinschalige parken tot 5 hectare worden ingepland. Wie nog een kleinschalig project wil opzetten, moet haast maken. Acht aanvragen zijn ingediend. Alle hebben de eerste toets der kritiek bij de gemeente doorstaan.

Voorwaarde was bijvoorbeeld dat de initiatiefnemers informatieavonden belegden voor omwonenden om draagvlak te organiseren en verslag uitbrachten naar de gemeente. Overigens staan beide grootschalige initiatieven los van het plan aan de Daalkampen bij Borger (60 hectare) en rond de voormalige vloeivelden van de Avebe bij Buinerveen (90 hectare).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.