Runerfeest terug in dorpscentrum Ruinen

Na een gedwongen verblijf aan de rand van het dorp is het Runerfeest van 25 tot en met 28 augustus weer terug in het centrum van Ruinen.

‘Veel betere plek’

De afgelopen drie jaar stond de feesttent op een terrein aan de Neuzendijk. Voor de komende editie keert het dorpsfeest terug naar de oude vertrouwde plek op de Kaamp, een terrein midden in het dorp. En dat maakt het bestuur van de organiserende VVVo Ruinen en de inwoners van het dorp erg blij. ,,De Kaamp is een veel betere plek dan de Neuzendijk. Het was niet schrikbarend, maar de afgelopen drie edities werd het feest toch wat minder bezocht’’, zegt Jaitse Holverda, voorzitter van de VVVo Ruinen.

De verhuizing had alles te maken met de bouw van het nieuwe zorgcentrum en de sloop van het oude. ,,De tijdelijke huisvesting van de bewoners kwam op het terrein aan de Kaamp. Precies op de plek waar onze feesttent altijd stond. En dus wees de gemeente ons een tijdelijke locatie aan de Neuzendijk aan.’’

Facebookactie

De terugkeer naar het dorpscentrum is niet alleen te danken aan de oplevering van het nieuwe zorgcentrum annex dorpshuis aan de Jan Wierengaweg. ,,Een inwoner van Ruinen is een Facebookactie gestart om het dorpsfeest weer op de Kaamp te krijgen. Daar werd massaal op gereageerd en dat heeft er mede toe bijgedragen dat we nu weer de feesttent kunnen opslaan in het centrum. Of dat zo blijft, is nog niet te zeggen. We krijgen telkens van de gemeente toestemming voor een jaar. Zolang het terrein niet in gebruik is, kunnen we er terecht’’, legt Holverda uit.

Het feest gaar donderdag 25 augustus traditiegetrouw van start met een kaartavond. De vrijdagmiddag is voor de allerkleinsten en de basisschooljeugd. ‘s Avonds is er feest met Mattie en Wietze van Q-Music. Zaterdag staat in het teken van de optocht met aansluitend de prijsuitreiking in de feestten. ‘s Avonds is de beurt aan de Party Criminals en dj Jeroen Gras. Na Harm en Roelof op de zondagmorgen volgt de talentenjacht Hef Rune Talent? Met optredens van Karambam en Johnny Romein wordt het dorpsfeest afgesloten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.