Ruud de Wild duikt in Emmen (op)

Ruud de Wild gaat zijn programma Wild in de Middag op dinsdag 5 juni vanuit het voormalige haaienbassin van de oude dierentuin uitzenden.

Tenminste, dat zegt Johan Boers van de Duikvereniging Emmen. Regisseur en redacteur Martijn Bruggeman van KRO-NCRV wil een bericht daarover op de website van Emmen.nu niet bevestigen, omdat de omroep pas volgende week met een publiciteitscampagne naar buiten komt.

Bruggeman bevestigt wel dat de omroep dinsdag met De Wild in Emmen was om het voormalige haaienbassin te testen. Dat haaienbassin is door de Duikvereniging Emmen ingericht als nieuwe duiklocatie. ,,Het was een positieve test, en dat zeg ik niet als wielrenner’’, grapt Bruggeman. Met andere woorden: de test is goed verlopen en het is technisch mogelijk om Ruud de Wild in een duikpak te hijsen en het programma te presenteren.

De Wild maakt op dit moment met Bruggeman een van de best beluisterde programma’s op NPO2. Op doordeweekse dagen maakt hij tussen 16.00 en 18.00 uur Wild in de Middag. Speciaal voor de duikuitzending vanuit Emmen heeft hij zijn duikbrevet gehaald.

Vertegenwoordigers van de gemeente Emmen waren dinsdag bij de duiktest en maakten foto’s die vervolgens via social media zijn verspreid. Inmiddels zijn de foto’s ook weer verwijderd van Instagram en Facebook, maar een link op Twitter is blijven staan.

Naar verluidt dreigde KRO-NCRV om het hele evenement af te gelasten als de vroegtijdige publicaties niet zouden verdwijnen. Bruggeman: ,,Het was hier wel even crisisberaad ja. We willen gewoon het hele verhaal in één keer goed vertellen en dat doen we volgende week.’’ Bruggeman zegt dat Ruud de Wild zelf met het idee is gekomen om een uitzending onder water te maken.

Het bassin in het Biochron van de toenmalige dierentuin herbergde citroenhaaien. Na de sluiting van de dierentuin is de gemeente Emmen, die de grond overnam, hard bezig om de restanten om te bouwen tot een park. Dat heeft inmiddels de naam Rensenpark gekregen, naar de familie die het Noorder Dierenpark tot grote hoogten bracht. De bedoeling is om van het park een creatief en innovatief centrum te maken. Een duikschool in een haaienbassin past daar naadloos in. Onbekend is nog wanneer het bassin geopend wordt voor duikers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.