SGO trekt eerste elftal terug uit competitie

Gebrek aan spelers en te veel inhaalwedstrijden. De voetballers van SGO 1 uit Grolloo trekken zich daarom per direct terug uit de competitie.

Veel blessures en een stage in het buitenland, die breken SGO nu op. Zondags wordt het steeds moeilijker twee seniorenteams op de been te brengen. Daarom gaat de voetbalclub uit Grolloo alleen door met het tweede elftal. ,,Hier zitten onze jongste spelers in. B-junioren van vorig jaar, aangevuld met oudere spelers. Die gaan volgend seizoen ook door”, zegt voorzitter Gerwin Vos van voetbalafdeling van SGO.

De oudere garde van 30 tot 35 jaar stopt ermee. ,,Ze hebben de lol eraf”, aldus Vos, die zelf ook nog in het eerste elftal speelt. Dat voetbalt al enkele jaren niet meer op prestatieniveau, maar op recreatieve basis. ,,De animo voor een teamsport neemt af. Jongeren gaan liever gamen dan op zondagmorgen voetballen.”

Wat resteert naast het overgebleven SGO 2 is één F-team. ,,En we hebben nog kabouters”, vertelt Vos. De oudere jeugd uit Grolloo speelt bij Rolder Boys, waarmee SGO een samenwerkingsverband heeft.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.